Klanttevredenheid 9,4 op Funda

Taxatie van uw huis

Taxatie huis: Laat Lassoo u helpen

Wat is mijn woning waard? Het is een vraag welke velen zich af zullen vragen. U kunt uw huis laten taxeren om het antwoord op deze vraag te krijgen.

Waarom uw woning taxeren? 

Het verrichten van een taxatie vindt meestal plaats wanneer u een nieuw huis koopt of een hypotheek afsluit. De hypotheekverstrekker wil weten wat het huis waard is en stelt een taxatie in veel gevallen verplicht. Een taxatie is niet verplicht in het geval van een nieuwbouwwoning welke je direct na oplevering koopt. Daarnaast neemt de geldverstrekker in sommige gevallen genoegen met een modelmatige taxatie. Er is dan geen taxatierapport benodigd. Een modelmatige taxatie is alleen toegestaan wanneer er geen NHG garantie wordt aangevraagd en als uw hypotheek maximaal 90% bedraagt van de waarde van het huis. 

 

Hoe werkt een taxatie? 

De taxateur neemt alle factoren van uw woning in overweging en bepaalt de marktwaarde van uw huis zoals deze past in de woningmarkt van dat moment. Een aantal van deze factoren zijn: 

  • De inhoud en oppervlakte van het huis
  • De functionele indeling
  • De kwaliteit van de gebruikte materialen
  • In hoeverre het huis energiezuinig en geïsoleerd is
  • De ligging en de omgeving
  • De marktsituatie
  • De staat van het onderhoud

Deze factoren, in combinatie met nog een aantal andere factoren bepalen de waarde van de woning volgens het taxatierapport. Doordat het bepalen van de marktwaarde maatwerk is, zal deze afwijken van de woz-waarde welke van het huis.

Lassoo Makelaars & Taxateurs helpt u graag

Wanneer u een taxatierapport nodig hebt bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verrichten gevalideerde taxatie voor banken en andere geldverstrekkers. Taxaties worden altijd uitgevoerd door onze NRVT gecertificeerde taxateurs. Daardoor zijn al onze taxaties helder, objectief en betrouwbaar. Onze rapporten worden geaccepteerd door alle geldverstrekkers.

Door onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de vastgoedmarkt, kunt u bij ons ook terecht voor fiscale taxaties en een scala aan specialistische adviezen zoals onteigeningen, planschade, herindeling en herbestemming.

 

Laat uw woning taxeren in Limburg en Den Bosch

Lassoo Makelaars & Taxateurs is de nummer één makelaar in de regio Limburg. Met 6 vestigingen in deze regio hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan in Limburg en zijn wij de ideale taxateur voor uw woning. Na het openen van een vestiging in Den Bosch zijn wij ook in Noord-Brabant voorzien van een locatie waar u terecht kunt voor de taxatie van uw woning. Kom eens langs op een van onze vestigingen of neem contact met ons op.

Deel deze pagina op: