Geldigheid taxatierapport

Wanneer u een hypotheek aan wilt vragen heeft u een geldig gevalideerd taxatierapport nodig.

Wat is een taxatierapport?

In een taxatierapport staat de werkelijke waarde van een woning die is vastgesteld door een onafhankelijke taxateur. Een taxatierapport kan gevalideerd en ongevalideerd zijn. Het verschil tussen deze twee varianten is de validatie van het rapport door het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Bij de aanvraag van een nieuwe hypotheek is een NWWI gevalideerd taxatierapport verplicht.

Hoe lang is een taxatierapport geldig?

Een taxatierapport is een momentopname, doordat de marktwaarde naar verloop van tijd kan verschillen is een taxatierapport maar een beperkte tijd geldig. De geldigheid van een taxatierapport verschilt per geldverstrekker. De meeste geldverstrekkers hanteren een geldigheidstermijn van 6 maanden. Dit wil zeggen dat op het moment dat de hypotheek aangevraagd wordt uw taxatierapport niet ouder dan 6 maanden mag zijn. Sommige geldverstrekkers hanteren een termijn van 3 maanden. Let dus goed op welke termijn uw geldverstrekker hanteert.

Naast de geldigheid van een taxatierapport kunnen geldverstrekkers ook andere eisen stellen. Een voorbeeld hiervan is de afstand tussen de getaxeerde woning en de vestiging van de taxateur.

Deel deze pagina op: