Huis laten taxeren om de verkoopprijs of herbouwwaarde te bepalen

U kunt uw huis laten taxeren om de verkoopwaarde, de waarde voor uw opstalverzekering of om de herbouwwaarde te bepalen.

Huis taxeren om verkoopprijs te bepalen

De waarde van uw huis kan vastgesteld worden via een waardebepaling of door middel van een taxatie. Een waardebepaling en taxatie zijn niet met elkaar te vergelijken. Op basis van een taxatie wordt de marktwaarde van de woning bepaald. Een waardebepaling is een grove schatting van de waarde van de woning. Vaak dient de waardebepaling als basis voor de verkoopprijs. 

Huis taxeren om uw opstalverzekering / herbouwwaarde te bepalen

De herbouwwaarde van uw huis moet worden vastgesteld voor de opstalverzekering, ook wel brandverzekering genoemd. De herbouwwaarde van uw huis is de waarde van een  nieuw te bouwen soortgelijk huis. Er zijn verschillende redenen waarom u een taxatie om de herbouwwaarde moet laten uitvoeren. 

Sommige verzekeraars stellen een taxatie verplicht om de hoogte van de verzekeringspremie te bepalen. Met een taxatie voorkomt u dat u onderverzekerd bent bij schade. Met een taxatie voorkomt u dat er een discussie ontstaat over de hoogte van het schadebedrag. Met de juiste herbouwwaarde taxatie bent u nooit onderverzekerd. Hierbij is het wel van belang dat de herbouwwaarde iedere 5 tot 6 jaar opnieuw vastgesteld wordt.

Deel deze pagina op: