Zakelijke hypotheek

Als u een bedrijfspand wilt kopen, heeft u in veel gevallen een zakelijke hypotheek nodig. Zeker wanneer u een startende ondernemer bent, heeft u in de meeste gevallen niet het kapitaal om zonder hypotheek een bedrijfspand te kopen. Het afsluiten van een zakelijke hypotheek vergt een andere werkwijze dat het afsluiten van een particuliere hypotheek.

Het verschil tussen een zakelijke en een particuliere hypotheek

Er zijn een aantal verschillen tussen een zakelijke hypotheek en een particuliere hypotheek. Een van deze verschillen is de looptijd. Een zakelijke hypotheek dient vaak in 20 tot 25 jaar afgelost te zijn. Bij een particuliere hypotheek geldt een looptijd van 30 jaar. Daarnaast vergoeden veel banken tot maximaal 70% van uw bedrijfspand. Houd er dus rekening mee dat u naast het afsluiten van een zakelijke lening ook vanuit uw bedrijf eigen inleg in het bedrijfspand dient te investeren. 

Er zijn ook verschillen met betrekking tot rente en aflossing wanneer het gaat om een zakelijke hypotheek in vergelijking met een particuliere hypotheek. Houdt er rekening mee dat u bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek een hogere rente zult betalen dan bij een particuliere hypotheek. Wel kunt u, in tegenstelling tot een hypotheek voor een woning, eerder boetevrij aflossen bij uw zakelijke lening.

Overige kostenposten

Wanneer u een bedrijfspand gaat kopen is uw hypotheek niet de enige kostenpost waar u rekening mee dient te houden. Het is namelijk ook van groot belang om uw bedrijfspand tegen verschillende gevaren te verzekeren. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een opstalverzekering. Lees meer over de belangen en mogelijkheden van zakelijke verzekeringen. 

Wij kunnen u helpen

Wilt u een zakelijke hypotheek afsluiten om uw bedrijfspand te financieren? Met betrekking tot hypotheekadvies en verzekeringen hebben wij enkele partners die u zeer goed van dienst kunnen zijn.

Dit zijn erkende, onafhankelijke hypotheekadviseurs met veel ervaring, welke u een optimaal advies kunnen geven. Neem vrijblijvend contact met ons op en zet de eerste stap richting uw nieuwe bedrijfspand.

Deel deze pagina op: