Non-stop zorgzaam!
9,4 beoordeling op funda

Gratis waardebepaling van uw huis

Voor de koop van een nieuwe woning is de waarde van de huidige woning meestal van grote invloed op de keuzes die hierin gemaakt gaan worden. Een waardebepaling is noodzakelijk om uw woning goed in de markt te zetten. Tevens krijgt u hierdoor inzicht in uw bestedingsruimte voor een nieuw huis. Dit is dus zeer belangrijk om uw woning te verkopen.

 

Wat is een waardebepaling?

De meest eenvoudige manier om een waarde van een woning te bepalen, is het inschakelen van een makelaar. U kunt Lassoo inschakelen voor een gratis waardebepaling. Onze taxateurs zijn gespecialiseerd in het bepalen van de waarde van woningen.

Een waardebepaling geeft u een goed inzicht in de waarde van uw huis. Dit is een belangrijk gegeven bij de aankoop van een nieuwe woning. U kunt bij Lassoo terecht voor een gratis waardebepaling, waarbij we als volgt te werk gaan:

 

Stap 1: Opname van uw woning

We nemen de staat op van uw huis, door een aantal zaken te controleren. Hieronder vindt u een aantal punten die voor ons van belang zijn bij een waardebepaling:

 • Bouwkundige aspecten, zoals;
   • Staat van onderhoud
   • Constructie en kwaliteit van gebruikte materialen
   • Mate van isolatie en energiezuinige maatregelen
 • Algemene eigenschappen van uw huis, zoals;
   • Ligging en omgeving
   • Inhoud en oppervlakte
   • Leeftijd van uw huis
 • Bestemmingsplannen en bodeminformatie

 

Stap 2: Kadastrale recherche

Om te kijken of de gegevens uit het Kadaster (openbaar register van registergoederen, waaronder vastgoed) kloppen, doen wij een uitgebreide kadastrale recherche. Aan de hand van de bekende gegevens controleren we of deze overeenkomen met hetgeen wij waarnemen bij uw huis. Het is namelijk mogelijk dat hier discrepanties aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de plaats van de scheidingswand met uw buren. Deze informatie nemen wij mee in de waardebepaling van uw huis.

 

Stap 3: Vergelijkbare huizen zoeken

Om de waarde van uw huis goed vast te kunnen stellen, bekijken we ook vergelijkbare huizen die recentelijk verkocht zijn. Vaak zijn dit huizen bij u in de omgeving. De prijs en snelheid waarmee vergelijkbare huizen verkocht worden, geeft ons een nog beter beeld van de waarde van uw huis.