Hoe verkoop ik mijn huis sneller?

Uw huis staat te koop en natuurlijk wilt u deze het liefst zo snel mogelijk verkopen. Maar waar let u op bij de verkoop van uw woning? Kunt u zelf ook op een positieve manier invloed uitoefenen? In dit artikel geven we met 5 tips antwoord op deze en andere vragen.

Tip 1: De vraagprijs

De vraagprijs speelt een grote rol bij de verkoop van een huis. Een makelaar helpt u om tot een reële vraagprijs te komen. Met de hulp van de gratis vrijblijvende waardebepaling van Lassoo gebruikt u de jarenlange ervaring van een een gecertificeerde makelaar.

Woningsites zoals Funda maken gebruik van prijsfilters. Bedenk goed in welke categorie uw woning thuis hoort. Is het beter om een vraagprijs te hebben van €290.000, €295.000 of €300.000? U wilt natuurlijk niet dat de vraagprijs te laag is maar een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Onze makelaars stellen een reële vraagprijs voor uw woning.

Tip 2: Timing is everything

Tussen de feitelijke verkoop van uw woning en de bij het Kadaster geregistreerde woningtransacties zit gemiddeld 2 maanden. Zetten we de statistieken van het Kadaster om naar feitelijke verkopen dan zien we dat de meeste woningen in het voorjaar of in het najaar verkocht worden.

Vaak zijn de maanden juli en augustus geen goed moment om uw huis te koop te zetten. Veel mensen zullen in deze periode op vakantie zijn. Maar het zijn vooral gezinnen met schoolgaande kinderen die in deze periode op vakantie zijn. Is uw woning bestemd voor tweeverdieners zonder kinderen? Dan is de zomervakantie wellicht de uitgelezen kans om uw huis te koop te zetten. Uit statistieken blijkt namelijk dat deze doelgroep vaker in juni en september met vakantie gaat. In deze periode heeft u minder concurrentie van andere woningverkopers. Uw woning zal dus meer opvallen in het aanbod.

Tip 3: Laat uw woning van haar beste kant zien

Het vastleggen van de sfeer van uw huis is natuurlijk enorm belangrijk. Uw potentiële koper zoekt specifiek op internet naar foto’s van beschikbare woningen. Op basis van uw foto’s stellen ze zich voor in uw woning. Zorg dus dat uw woning netjes en een neutrale inrichting heeft (zie tip 4).

Time het fotomoment zo goed mogelijk.. Foto’s met een mooie lichtinval zijn namelijk veel sfeervoller. De periode in het jaar hangt vooral af wat voor type woning u verkoopt. Bij een donkere woning zal het beste fotomoment na maart zijn. Bezit u een lichte woning? Een fotomoment in de wintermaanden mag dan geen probleem zijn.

Is uw tuin een ware eyecatcher? , Maak dan de foto’s wanneer deze in bloei staat. Een tuin is voor veel potentiële kopers een belangrijk onderdeel en een tuin die in bloei staat trekt mensen meer aan.

Maar boven alles, maak de foto’s tijdens het zogenoemde magic hour! Neem de foto’s 1 uur na zonsopkomst of 1 uur voor zonsondergang. Door de lange schaduwen, het weinige hooglicht en de warme licht temperatuur zorgen voor de perfecte sfeer. En neem ze natuurlijk op een zonnige dag!

Mocht het weer op de dag van uw fotosessie echt niet mee zitten is dit nog geen ramp. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om wat extra licht of een blauwe lucht aan uw foto’s toe te voegen.

Verkoopt Lassoo uw woning? Dan zal ten alle tijden een professionele woningfotograaf zorgdragen voor de sfeerbeelden.

Tip 4: Ruim uw woning op

Zorg ervoor dat uw woning bij het maken van de foto’s en tijdens de bezichtigingen opgeruimd, schoon en fris is. Berg uw (persoonlijke) spullen tijdelijk op. Een persoonlijke touch in uw inrichting is leuk maar niet bij het verkopen van uw woning. Zet niet te veel planten in uw huis en haal de tekeningen van de kinderen van de muur. Een mooie bos bloemen in huis staat mooi maar houdt er rekening mee dat sommige mensen allergisch zijn voor bloemen.

Met een neutraal en strak interieur visualiseert de potentiële koper het beste haar eigen inrichting. Sla niet door bij het opruimen, onthoud dat uw woning niet in aanmerking hoeft te komen voor het VT-wonen tijdschrift.

Zorg er tenslotte voor dat uw huis lekker ruikt. Doe dit door bijvoorbeeld te luchten of bak een appeltaart -ja, het werkt echt- net voor een bezichtiging.

Tip 5: Zorg dat uw huis wordt gezien

De verkoopprijs, goede timing, marketing en een goed netwerk dragen bij aan de verkoop van uw woning. Hierbij is het belangrijk dat de juiste mensen uw woning zien.

Zorg dat uw woning online zichtbaar is op huizensites zoals Funda en op social media. Zeker social media is niet meer weg te denken en biedt bij goed gebruik geweldige kansen! Social media sites zoals Facebook hebben een groot bereik. Met advertenties bereikt u de juiste doelgroep waardoor uw woning meer potentiële kopers bereikt.

Uw Lassoo makelaar presenteert uw woning uiteraard met alle relevante informatie op Funda en in haar Facebook netwerk.

Deel deze pagina op: