Vakantiewoning kopen in Zuid-Limburg

Reden om een vakantiewoning in Zuid-Limburg te kopen


De ligging van Zuid-Limburg is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een mooie locatie in Nederland om een vakantiewoning te kopen. Limburg is namelijk een zuidelijke provincie. Dit brengt als voordeel met zich mee dat u gemakkelijk en snel in Duitsland en/of België bent. Leuk om er een dagje op pad te gaan of om over de grens net even wat goedkopere boodschappen te doen.

 

Ook is de kans groot dat u uw vakantiewoning in deze regio makkelijk onderverhuurt. Dat maakt het tegelijkertijd een slimme investering. Voor veel mensen is dit een reden om een vakantiewoning in Zuid-Limburg te kopen. Het biedt u de kans om extra inkomsten te genereren. Door uw vakantiewoning te verhuren dekt u de vaste lasten en verdient u (afhankelijk van de huurprijs) een extraatje.

Natuurlijk is een van de belangrijkste redenen om een vakantiewoning in Zuid-Limburg te kopen, omdat de natuur zo mooi is. Het is de enige plek in Nederland waar u geniet van het betoverende heuvellandschap. Voor een moment denkt u dat u in het buitenland bent. En dat terwijl het maximaal een paar uurtjes van uw huis is. De beste manier om wanneer u wilt te genieten van het vakantiegevoel in eigen land. Wanneer het lekker weer is pakt u uw spullen en voor u het weet zit u op een gezellig terras te borrelen of geniet u van een authentieke verse Limburgse vlaai.


Voordelen en nadelen bij het kopen van een vakantiewoning


Het is belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt. Daarom zetten we de belangrijkste voordelen van het kopen van een vakantiewoning onder elkaar.

Voordelen kopen vakantiewoning

  • Het is slimmer om uw geld te investeren in een vakantiewoning, dan het op uw spaarrekening te laten staan.
  • Verhuur uw vakantiewoning wanneer u er zelf geen gebruik van maakt voor extra inkomsten.
  • De kans bestaat dat uw vakantiewoning na een aantal jaar meer waard wordt.
  • U kunt op vakantie gaan wanneer en zo lang u wilt.
  • Een vakantiewoning in Zuid-Limburg is dicht bij huis. Heeft u een lang weekend vrij en is het lekker weer? Dan bent u zo bij uw vakantiewoning voor een korte vakantie of een lang weekend weg.

Nadelen kopen vakantiewoning

  • Houd rekening met vaste kosten, onderhoudskosten en verzekeringen. Deze kunt u compenseren door de vakantiewoning te verhuren.
  • U heeft geen garantie dat uw vakantiewoning meer waard wordt.
  • Wanneer u een minder populaire locatie kiest kan het moeilijker zijn om een huurder te vinden.

Type vakantiewoningen in Zuid-Limburg


Afhankelijk van uw wensen bepaalt u welk type vakantiewoning u wilt kopen. Zuid-Limburg staat bekend om zijn sfeervolle chalets of geschakelde en vrijstaande woningen op vakantieparken.

Sfeervolle chalets
Een chalet straalt echt een vakantiegevoel uit. De wat kleinere en knusse vakantiewoningen zijn vooral ideaal voor mensen die moeilijker ter been zijn. Doordat chalets gelijkvloers zijn, is deze voor iedereen makkelijk begaanbaar. Dit is ook ideaal wanneer u kleine kinderen heeft en bang bent dat ze van de trap vallen.

Daarnaast is het ook praktisch om te weten dat een chalet vaak goedkoper is dan een vrijstaande woning. Ideaal wanneer u een wat kleiner budget heeft, maar tegelijkertijd de vrijheid van een vakantiewoning wilt.

Vrijstaande of geschakelde vakantiewoning
Zoekt u net wat meer ruimte in een vakantiewoning? Bijvoorbeeld omdat u hier waarschijnlijk met wat grotere gezelschappen tijd wilt doorbrengen? Dan is een vrijstaande of geschakelde woning een betere optie. Met meerdere verdiepingen is er aan ruimte geen gebrek. Afhankelijk van uw voorkeuren dan deze in een woonwijk staan of op een vakantiepark.


Waar moet u op letten bij het kopen van een vakantiewoning in Zuid-Limburg


U wilt een vakantiewoning die voldoet aan al uw wensen en eisen. Toch zijn er een paar aandachtspunten om extra goed op te letten wanneer u een vakantiewoning koopt.

De prijs
Zoek in regio Zuid-Limburg naar een vakantiewoning welke past binnen uw budget. De kans is groot dat wanneer u gaat kijken dat u opslag verliefd wordt op de woning. Plan alleen bezichtigingen bij woningen die passen binnen uw budget. Beoordeel tijdens het bezichtigen of de prijs past bij de grootte, locatie en staat van de woning. Houd ook rekening met de aanvullende vaste lasten. Deze moet u ook in uw begroting meenemen.


Staat van de vakantiewoning
Dit is minder relevant bij een nieuwbouw vakantiewoning. Bij een wat ouder pand is het belangrijk om goed te kijken naar de staat. Zijn er gebreken? Werkt alles naar behoren? Het is vervelend wanneer u hier zelf nog veel geld in moet investeren.


Locatie
Ook de locatie is erg belangrijk om op te letten bij de aankoop. Niet alleen of het fijn wegkijkt, maar ook of het onder toeristen geliefd is. Dit vergroot de kans dat u de woning makkelijk kunt verhuren.


Vakantiewoning: mag u hier wonen?


Wilt u om welke reden dan ook wonen in uw Zuid-Limburgse vakantiewoning? Dan mag dat alleen uw recreatiewoning een woonbestemming heeft. Het is aan de gemeente om dat te bepalen. Ook in het bestemmingsplan staat aangegeven welke bestemming een gebouw heeft. Is de bestemming van de vakantiewoning recreëren? Dan is het niet toegestaan om hier permanent te wonen.


Zo koopt u een vakantiewoning


Lassoo Makelaars en Taxateurs is dé makelaar in Zuid-Limburg. Wij kennen daardoor de woningmarkt als geen ander. Met een groot bereik en netwerk vinden we snel de vakantiewoning waar u al jaren van droomt. Ons team van gecertificeerde makelaars staan voor u klaar voor een vlekkeloze aankoop van uw vakantiewoning in Zuid-Limburg. Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs op een van onze zes vestigingen. Wij zorgen dat de koffie klaar staat.

Andere blogs

Deel deze pagina op: