Hoe huis verkopen? Tips van dé expert

5 Tips van experts voor de verkoop van uw huis 

● Huis verkoopklaar maken
● Breng uw huis onder de aandacht
● Een onvergetelijke bezichtiging
● Kracht van onderhandelen
● Leg afspraken vast in de koopakte

Huis verkopen, hoe pakt u dat aan?

Bij het besluit om uw huis te verkopen komt het een en ander kijken. Want waar moet u allemaal rekening mee houden? Wat is uw huis waard? Hoe verkoopt u uw huis? En hoe zorgt u dat u een goed bod krijgt?

Allemaal vragen waar een makelaar u bij helpt. Een makelaar kijkt naar wat de beste aanpak voor de verkoop van uw huis is. Een makelaar helpt u door het volledige verkoopproces heen. Daarnaast nemen ze een aantal werkzaamheden uit handen voor een soepele verkoop.


5 Tips van experts voor de verkoop van uw huis

 1. Huis verkoopklaar maken
  Zorg dat uw huis er opgeruimd en netjes uitziet voor de bezichtigingen. Maak het huis schoon en ruim zoveel mogelijk spullen op. Hoe minder spullen en meubels in de woning staan, hoe ruimtelijker het aanvoelt. Berg ook persoonlijke spullen op. Dit geeft potentiële kopers de kans om een voorstelling te maken dat zij in het huis wonen.

  Extra tip van onze experts: Verdiep u in de staat van het huis. Maak een lijst met gebreken en aandachtspunten en pak achterstallig onderhoud aan. Denk aan schilderwerk, lekkages en klemmende kastjes. Dit zorgt niet alleen dat u uw huis sneller verkoopt, het laat de woning in waarde stijgen.

 2. Breng uw huis onder de aandacht
  Hoe verkoopt u een huis wanneer niemand weet dat deze te koop staat? Het doel is om het huis bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Een manier is door het te delen binnen uw netwerk op social media.

  Laat u daarnaast bijstaan door een ervaren makelaar. Anders blijft het vaak hangen binnen uw eigen netwerk. Een makelaar adviseert ook om een speciale fotograaf in te schakelen voor het maken van professionele en aantrekkelijke foto’s. Dit vergroot uw kans om uw huis zo snel mogelijk voor een goede prijs te verkopen.

 3. Een onvergetelijke bezichtiging
  Door uw woning bij uiteenlopende mensen onder de aandacht te brengen, zijn er vaak genoeg geïnteresseerden die sfeer willen proeven. Een uitstekende bezichtiging maakt het verschil of een geïnteresseerde ook daadwerkelijk een bod uitbrengt. Onze tip is om voorafgaand aan de bezichtiging uw huis goed schoon te maken en op te ruimen.

  De geïnteresseerden krijgen vaak de mogelijkheid om op specifieke momenten een bezichtiging in te plannen. Dit kan plaatsvinden met één of meerdere mensen. Een makelaar neemt de bezichtigingen op zich. De makelaar is het aanspreekpunt, leidt de bezoekers rond en beantwoordt de vragen.

 4. Kracht van onderhandelen
  Afhankelijk van het succes van een bezichtiging hoopt u op het ontvangen van meerdere biedingen. Dit zorgt voor een goede onderhandelingspositie. Zo kunt u onderhandelen over de prijs maar ook over de voorwaarden.

  De makelaar onderhandelt voor u en overlegt met u de biedingen en geeft u advies. Uiteindelijk bepaalt u, of u het bod accepteert.

 5. Leg afspraken vast in een koopakte
  Na het accepteren van het bod, zet u dit zwart-op-wit. De koopakte is een belangrijk onderdeel van de verkoop van uw huis. In dit document staan alle gemaakte afspraken tussen de koper en verkoper. Zo vermeldt u zaken zoals de verkoopprijs, datum van sleuteloverdracht, eventuele overnames en de ontbindende voorwaarden.

  Het is belangrijk om te weten dat de koopakte een voorlopig koopcontract is. Deze ondertekent u samen met de koper bij de notaris. Op dat moment heeft de koper drie dagen bedenktijd om het koopcontract te ontbinden. Zijn de drie dagen verstreken? Dan is het koopcontract definitief.

Kom in contact met onze makelaars voor de verkoop van uw woning

Bent u overtuigd van Lassoo Makelaars & Taxateurs en wilt u dat één van onze gecertificeerde makelaars contact met u opneemt? Neem direct contact op via de contactpagina.

Andere blogs

Deel deze pagina op: